Mediteren zweverig of zinvol?

Je zult je misschien afvragen wat deze blog op mijn pagina doet? Want wat heeft mediteren nou te maken met een gezond lichaam?

Ik kan je vertellen dat een gezond brein alles te maken heeft met een gezond lichaam. Jouw lichaam kan dan nog zo gezond zijn, door goede keuzes te maken in de voeding en/of elke dag in de gym te staan of andere sporten te beoefenen, maar je zit pas echt lekker in je vel als je brein gezond is.

Het hele lichaam staat in verband met elkaar en daarmee begint alles in jouw brein.

Wanneer jou brein gezond is, heeft het automatisch ook zijn uitwerking op het lichaam.

Voor de meeste mensen is mediteren een ver van hun bed show. Ze vinden het zweverig en nutteloos. Maar is het echt wel zo zweverig als de meeste mensen denken?

Mediteren is een vorm van spirituele oefening, Het brengt je terug naar het hier en nu door alle barrières van dimensies en emoties heen. Door te mediteren kom je door zo’n diepere laag dan dat je met woorden kan komen. Natuurlijk kunnen woorden je raken, maar woorden gaan lang niet zo diep als dat het mediteren met jouw doet.

Heel veel inspiratie kan je uit jezelf halen door de rust en de stilte van het mediteren. Je maakt contact met je oneindige intelligentie. Je maakt de verbinding met je innerlijke zelf en met de energie die om ons heen is, daar waar alle ideeën zijn. Het haalt jou creatieve zelf naar boven en zorgt voor toenemende concentratie.

Met mediteren ga je dus heel erg in jezelf om je geest leeg te maken en om naar de rust en de stilte te gaan, waarna je de energie teruggeeft aan de aarde. Met mediteren vind je jouw innerlijke rust en kom je tot diepere inzichten. Inzichten met name over jezelf en het proces waar je nu in zit.

Mediteren kan voor beginners erg spannend zijn en misschien nog wel erg lastig om je concentratie bij het mediteren te houden en niet af te dwalen met jouw gedachtes. Toch is mediteren zeker de moeite waard.

Een meditatie kan je zo lang maken als je wilt.

Een kwartiertje mediteren levert alleen al vele voordelen op. Psychische ziekten kunnen bestreden of vermeden worden. Door een goede zelfkennis wordt het zelfvertrouwen en wilskracht versterkt.

Hoe gek het ook klinkt, je zal er meer tijd voor terug krijgen en je leert genieten van elk moment.

HOE GAAT MEDITEREN

Meditaties heb je in vele verschillende vormen. Zo kan je mediteren voor genezing , geluk en zuiverheid, voor de blokkerende gedachtes, warmte en genegenheid, liefde en verbinding, universele meditatie of voor het bewust zijn.

Natuurlijk zijn er veel meer soorten meditaties die je zou kunnen toepassen op jouw leven.

Als je bijvoorbeeld mediteert voor genezing zorg er dan voor dat je focust op het geen waar je genezing voor wilt vragen. Focus je op één ding en niet op meerdere genezingen te gelijk.

Vooral als je pas begint met mediteren is het erg lastig om focus te houden. Het is niet erg om afgeleid te raken door jouw gedachtes. Het is belangrijker dat je altijd weer terug keert naar de focus!

Uit eigen ervaring zal ik je vertellen hoe je kan mediteren. Hoe ik het mediteren geleerd heb van mijn meditatiemeester. Elke dag ervaar ik weer dat ik veel baad heb bij het mediteren.

Als je begint met mediteren zijn een aantal punten noodzakelijk om een meditatie goed te laten verlopen.

Zorg voor een stille ruimte om niet afgeleid te kunnen worden. Draag gemakkelijke kleding. Pak een stoel, mat of kussen en zorg er voor dat je goed zit met een rechte rug. Leg je handen op je knieën, sluit je ogen en adem bij voorkeur via de neus.

DE UNIVERSELE MEDITATIE

De universele meditatie is de meditatie die ik jou vandaag ga uitleggen.

De universele meditatie is een meditatie die je uitvoert voor jezelf, je medemens en het gehele universum. Een meditatie die zo krachtig is, waarmee de kracht tot in de diepste vezels ervaren kan worden.

Bij elke soort meditatie hoort een bepaalde kleur licht. Voor de universele meditatie is dat het witte licht. Hiermee omhul je jezelf in het witte licht, zoals een jas die je over je schouders doet. Wanneer je dat doet voel je de warmte door je heen gaan.

Wat ik je nu ga vertellen klinkt heel zweverig maar is zeker van belang bij het mediteren om de energie terug te kunnen geven aan de aarde. Sommige mensen kunnen dit voelen.

Je gaat in een stille ruimte zitten met een rechte rug, de handen op de knieën en je ogen gesloten.

Vooraf aan je meditatie doe je het volgende: Omhul jezelf in het witte licht.

Wanneer je dit gedaan hebt spreek je het volgende hardop uit:

Ik vraag de Kosmische Kracht voor transformatie voor mezelf, mijn medemens en voor Moeder Aarde met het bij behorende inzicht.

Ik laat de kosmische energie indalen…

via de kruinchakra…

naar de voorhoofdchakra…

naar de keelchakra…

naar de hartchakra…

naar de zonnevlechtchakra…

naar de heiligbeenchakra…

naar de stuitchakra…

Daar laat ik de kosmische energie rusten

Nu begin je met het mediteren, zoek de rust in jezelf en houd de focus op het mediteren.

Zodra je klaar bent met de meditatie (of dit nu 15 minuten is of een vele malen langer) zeg je het volgende:

Ik laat de kosmische energie indalen

via de stuitchakra…

naar mijn bovenbenen…

naar mijn knieën…

naar mijn onderbenen…

naar mijn voeten…

en via mijn voeten naar Moeder Aarde voor transformatie en genezing/ zuivering van Moeder Aarde.

Sommige mensen voelen de kracht van de energie uit hun stromen. Sommige mensen hebben dit vrij snel als ze pas beginnen met mediteren. Bij andere mensen kan dit een poosje duren en er zijn zelfs mensen die de kracht nooit zullen voelen. Dat geeft eigenlijk niet veel, je zal in ieder geval je geest leeg maken en de rust vinden in je innerlijke zelf.

Geef jezelf na de meditatie ook de tijd om rustig bij te kunnen komen.

WAT ZIJN CHAKRA’S

Dit is precies wat het zo zweverig maakt dacht ik toen ik voor de eerste keer mijn meditatieles ging volgen. Mijn meditatiemeester had het over het indalen via de chakra’s zoals hierboven beschreven. Ik had over sommige chakra’s echt werkelijk waar geen idee wat hij daarmee bedoelde of wat ze überhaupt inhielden.

Hoe meer meditatielessen ik ging volgen bij mijn meditatiemeester hoe minder zweverig ik het begon te vinden, hoe meer ik het ging begrijpen en hoe meer ik de waarde van mediteren in begon te zien.

Chakra’s zijn eigenlijk niets meer dan belangrijke energie centra’s in jouw lichaam. Chakra betekend wiel. Een draaiend wiel van energie, die de energie door jouw lichaam laat stromen. In ons lichaam bevinden zich honderden energie centra’s De 7 belangrijke energie centra’s die je gebruikt bij het mediteren zal ik je uitleggen.

  1. De kruinchakra bevindt zich in het gebied van de kruin en zorgt ervoor dat de

energie optimaal door jouw lichaam kan stromen.

  • De voorhoofdchakra ook wel het geweten. Het wordt het derde oog genoemd, omdat deze net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.
  • De keelchakra bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd, dichtbij de schildklier. De stofwisseling speelt daarom een grote rol bij deze chakra. Deze chakra staat ook wel voor reiniging . Op het moment dat je jezelf laat horen en je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.
  • De hartchakra bevindt zich bij de hartstreek. Dit energiepunt staat voor liefde, vertrouwen, geborgenheid, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, het vinden van balans en hoop.
  • De zonnevlechtchakra bevindt zich rond de navel en staat centraal voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat de zonnevlecht in balans is, kun je er zijn voor jezelf en voor anderen.
  • Het heiligbeenchakra bevindt zich net onder de navel bij het heiligbeen. Het staat centraal voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, creativiteit en seksualiteit.
  • De stuitchakra zorgt ervoor dat je jezelf stabiel voelt. Je voelt je veilig en geaard. Je voelt je zekerder door een goed contact te hebben met de aarde.
Mediteren zweverig of zinvol?

Eén gedachte over “Mediteren zweverig of zinvol?

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven